Vil du bli med på laget ?

Codan Forsikring  i Åsane er et relativt nytt, men allerede et meget godt presterende rådgivningskontor. Her satses det på nærhet til kundene og de ansatte bygger personlige relasjoner til sin egen kundeportefølje. Kontoret satser knallhardt videre og skal nå ansatte 3 nye rådgivere. Vi tok en prat med daglig leder Linn Sture for å finne ut mer. Kanskje er din drømmejobb nærmere enn du tror !

Linn Sture er daglig leder for Codan i Åsane.

Linn Sture er daglig leder for Codan i Åsane.

Så sent som 1. mai i år så Codan Forsikring sitt nye rådgivningskontor i Åsane dagens lys. Kontoret er allerede et av Codans raskest voksende i Privatkundemarkedet. Bak Codan i Norge står gigantiske RSA Group som har kunder i over 130 land og er verdens eldste forsikringsselskap.

- Vi har foreløpig kun satset på Privatkundemarkedet, men kommer på senhøsten også å tilby forsikringer til det lokale næringslivet, sier daglig leder Linn Sture. Vi har nemlig et helt spesielt opplegg for det lokale næringslivet vi gleder oss til å fortelle om.

Men, nå skal Codan Forsikring i Åsane ansatte 3 nye rådgivere. Hvordan er egentlig arbeidsdagen for en rådgiver hos Dere ?

-Vi starter arbeidsdagen hos oss kl 09.00 hvor vi alle møter litt i forkant til litt kaffekopp og småprat. Så jobber vi effektivt frem til 11.30 hvor vi tar felles lunsj. Klokken 12.00 er vi i gang igjen og jobber frem til 16.00. For å få full arbeidsuke jobber vil litt lenger på torsdager.

Bilde fra det koselige lunsjrommet hos Codan i Åsane.

Bilde fra det koselige lunsjrommet hos Codan i Åsane.

Hvordan vil jobben være den første tiden som forsikringsrådgiver hos Dere ?

-De nye rådgiverne går først inn i et ca. 3 måneder langt trainee-program her hos oss, hvor de må jobbe tett med meg og min salgsleder. Dette innebærer at man lærer å prospektere, komme i kontakt med kunder, avdekke behov og lære å sy sammen komplette forsikringspakker både vedrørende skadeforsikringer og personforsikringer. Så må man lære kunsten "å close tilbudene" og skaffe referanser. Når vi sammen ser at dette virkelig er en bransje for deg, så drar du på en ukes kurs til Oslo for å bli sertifisert som selvstendig forsikringsrådgiver hos Codan Forsikring.

Gjennom vinduene ser vi både Carl og Tove opptatt med å lage tilbud til nye kunder. Begge har blitt veldig flinke og de har alltid et smil på lur for at kollegaer skal trives på jobb.

Gjennom vinduene ser vi både Carl og Tove opptatt med å lage tilbud til nye kunder. Begge har blitt veldig flinke og de har alltid et smil på lur for at kollegaer skal trives på jobb.

Tjener man mye penger som forsikringsrådgiver hos Dere ?

-Vi har valgt en provisjons-lønnsmodell hvor vi gir lite til de som jobber lite og mye til de som jobber hardt og effektivt. Det vil i praksis si at du får betalt av din egen omsetning. Da får de som fortjener det mest også mest lønn. Vi hadde en ansatt som faktisk hadde 67.000,- i lønn sin aller første måned på jobb, men vi som selskap er fornøyd med jobben du gjør om du tjener 30-50.000,- pr mnd også. Det er her vi alle bør ligge som et minimum etter 6-12 måneder på jobb. Men, for oss er det viktigste å skape en arbeidsplass hvor de ansatte trives. Spisse albuer er for eksempel forbudt hos oss, forteller en smilende Linn Sture.

Daglig leder Linn Sture er jobber selv mot kunder hver eneste dag og deler velvillig av sine kunnskaper med sine nyansatte for at de skal lykkes best mulig. 

Daglig leder Linn Sture er jobber selv mot kunder hver eneste dag og deler velvillig av sine kunnskaper med sine nyansatte for at de skal lykkes best mulig. 

Er det kun Privatkundemarkedet man skal jobbe i mot ?

-Hvis du er flink og motivert vil vi åpne opp for at man får lov å jobbe også mot næringslivskunder etter 1 års tid, og der ligger det virkelig gode inntektsmuligheter for den riktige kandidaten. Det er en del rådgivere i vårt agentur-nettverk som jobber med både privat og næring og flere av disse tjener godt over 1 million i året. Siden vi ikke har holdt på lenger enn siden mai, er det ingen hos oss som er riktig der ennå, men det tror jeg vil komme i løpet av et par års tid med riktig innstilling. Hos oss får man også noe som heter porteføljeinntekt. Det vil i praksis si at dersom man er flink med kundene sine og beholder de lenge slik vi ønsker, så vil man få en gjentakende inntekt på tidligere salg. Man vil med andre ord få en naturlig lønnsforhøyelse hvert eneste år.

Hva trenger man av forkunnskaper ?

-Det er klart en fordel om du har jobbet med forsikringer før og vet litt om dette. Men, det er ingen absolutt nødvendighet. Er du lærevillig vil du plukke opp vilkår og egenskaper med produktene relativt raskt. Datakunnskaper de fleste har nå til dags er også dekkende, men man må være glad i å snakke med folk og ikke være redd for å ta en del telefoner i løpet av en arbeidsdag.

Tina var en av de som begynte hos oss uten forkunnskaper i faget, men som har lykkes veldig godt.

Tina var en av de som begynte hos oss uten forkunnskaper i faget, men som har lykkes veldig godt.

Hvordan søker man på jobb hos Dere ?

-Legg igjen dine kontaktdata her, så ringer min administrasjonsassistent deg for å snakke litt og eventuelt avtale et møte med meg, avslutter Linn Sture.

Ja, jeg vil vite mer om denne jobben:

 

 

Navn *
Navn
Hvordan vil du jobbe ?