Elever på Knarvik skole fikk besøk av Codan Forsikring i Åsane på refleksdagen

Det er en merkbar økning i antall påkjørsler i gangfelt om høsten. Hovedårsaken er dårlig sikt for bilistene. I dag er det den årlig refleksdagen i Norge og Codan i Åsane hadde blant annet tatt turen til Knarvik skole for å dele ut reflekser og fortelle barna om viktigheten av å bli sett av bilistene.

daglig leder hos codan i åsane linn sture delte ut reflekser til barna på Knarvik skole i forbindelse med den årlige refleksdagen.

daglig leder hos codan i åsane linn sture delte ut reflekser til barna på Knarvik skole i forbindelse med den årlige refleksdagen.

Refleks gir bilisten 8 sekunder ekstra til å få øye på en fotgjenger i skumringen eller i mørket. I følge Linn Sture hos Codan i Åsane er refleks verdens billigste livsforsikring. ­

– Vi nordmenn er blitt bedre, men det er langt igjen. 100 personer blir årlig hardt skadd, mens rundt 450 blir lettere skadd i trafikken. Dette er alvorlig.

Barna fikk sine reflekser og vil være ekstra på vakt når de krysser veien fremover, men også bilistene bør ta sine forholdsregler.

-Dårlig sikt øker risiko for påkjørsler. Skitten frontrute, dårlige vindusviskere, is på vinduet og dugg på innsiden av vinduet som kjente risikofaktorer.

– Uavhengig av hvor langt du skal kjøre må du ha god sikt. Som sjåfør med dårlig sikt er du en fare for deg selv og andre. I følge Veitrafikkloven skal den som kjører ha tilstrekkelig sikt til alle sider. Det betyr at snø, is, dugg eller annet ikke skal hindre eller redusere sikten og trafikksikkerheten, forklarer Sture

Med seg å dele ut reflekser i dag hadde hun Halvard Gjerdbakken som oppsummerer punktvis for bilistene:

halvard Gjerdbakken var ivrig i å snakke med baran å dele ut reflekser i dag.

halvard Gjerdbakken var ivrig i å snakke med baran å dele ut reflekser i dag.

 

BILISTENES HUSKEREGLER

  • Vask frontruten
  • Vindusviskere bør byttes ut én gang i året. Gjør det i høst!
  • Sørg for at duggen er forsvunnet før du begynner å kjøre
  • Hele vinduet skal være fritt for is/snø før du kjører
  • Husk: Dårlig sikt kan gjøre at du mister førerkortet!