Forsikringsrådgiveren som ble #kaiboshed

Kaibosh er det bergenske brillemerke som tør å være litt annerledes. Gründer Helge Flo hadde i flere år jobbet i bransjen og så etterhvert noen åpenbare muligheter ved å redusere noen kostnadsledd. Helge innrømmer det har vært noen utfordringer på veien, men etter å ha fått på plass en erfaren rådgiver og ny investor i Ivar Borge i romjulen, så ser han lyst på fremtiden. Undertegnede ble såpass nysgjerrig på konseptet at jeg avla butikken i Nikolaikirkeallmenningen 1 et besøk.

Etter et kvarters tid i bilen fra våre kontorer i Liavegen 1 så rullet CodanPatruljen opp bakken ved butikken i Bergen. Til de som ikke kjenner igjen adressen, så blir vel også “gaten bortover fra Fløibanen” eller Øvregaten også brukt som forklaring på hvor jeg parkerte.

Slik ser inngangspartiet ut til Bergens eget brillemerke med adresse Nikolaikirkeallmenningen 1.

Slik ser inngangspartiet ut til Bergens eget brillemerke med adresse Nikolaikirkeallmenningen 1.

Inne i butikken ble jeg tatt godt imot av både gründer Helge og medarbeider Stig. For en kaffe-elsker må jeg innrømme at å få rykende fersk kaffe servert ved ankomst la grunnlaget for en fin totalopplevelse. Etter å ha smakt på kaffen vil jeg gjerne få svar på noen av spørsmålene jeg har tenkt på. Hvorfor briller, Helge ? Hvorfor ta opp kampen med store kjeder og eksklusive merker ?

-Jeg hadde noen år i bransjen i distribusjonsleddet. Det var frustrerende å se at det var så mange som skulle ha sin del av fortjenesten før brillen satt på nesen til sluttkunde. Jeg var frustrert over at briller skulle være så dyrt. Min voksende kontaktflate i bransjen kombinert med sansen for utseendet til en brille gjorde at Kaibosh ble en realitet. Nå skulle vi gjøre brillekjøp enkelt og gi kunden kvalitet til en fornuftig pris

Helge og Stig tok meg bokstavelig talt varmt imot. Rykende fersk kaffe med bønner fra Bergen Kaffebrenneri gjorde starten på besøket til en behagelig start for en kaffe-elsker.

Helge og Stig tok meg bokstavelig talt varmt imot. Rykende fersk kaffe med bønner fra Bergen Kaffebrenneri gjorde starten på besøket til en behagelig start for en kaffe-elsker.

Investor var Borge er et kjent fjes for mange i næringslivet i Bergen. Her fra EN seanse i bergens nærinsråd sammen med Günder Helge FLO.

Investor var Borge er et kjent fjes for mange i næringslivet i Bergen. Her fra EN seanse i bergens nærinsråd sammen med Günder Helge FLO.

- Å være en liten aktør som skulle vise verden at kvalitetsbriller ikke trenger å koste skjorten har kostet mye krefter, og det har også vært meget kostnadskrevende. Vi var derfor glade for at vi nylig fikk med en profesjonell bedriftsrådgiver og investor i form av Ivar Borge med på laget. Drømmen er å gjøre konseptet til Kaibosh så enkelt og transparent at det blir enkelt å sette opp butikker i alle byer i Norge av en viss størrelse. Selv om omsetningen til varehandel fra fysisk butikker faller, så mener vi at man alltid vil trenge litt hjelp og rådgivning rundt et brillekjøp

Undertegnede hadde med vilje lagt igjen sine briller i bilen til Codanpatruljen. Mitt neste spørsmål var derfor: Hvordan kan jeg vite om jeg trenger briller ? Avdekker dere slikt her også ?

Det gikk ikke mange sekundene fra spørsmålet var stilt til jeg hadde blitt geleidet inn på et nytt rom og håndhilst på Henrik. Her måtte jeg sitte ned i en stol og titte inn i noe som for meg fremstod som en avansert maskin. At maskinen var avansert fikk jeg bekreftet. Hva synsprøver angår var dette en maskin som var helt verdensledende.

Her får jeg en test om jeg trenger briller eller evt hva slags styrke jeg burde bruke.

Her får jeg en test om jeg trenger briller eller evt hva slags styrke jeg burde bruke.

Maskinen er en investering som kommer bergensere til gode. Bruker du store deler av dagen på å gå rundt å myse og er i tvil om du trenger briller, så bør terskelen til å besøke Kaibosh være lav. Man tilbyr nå GRATIS sjekk for å teste om du trenger briller eller ikke. Det koster altså kr 0,- med en innledende synsundersøkelse for å avdekke om du trenger briller.

Trenger man å gå litt mer omfattende tilverks for å avdekke hva slags styrke man trenger eller kanskje du vil sjekke om det har vært en endring i ditt syn i det siste, så koster dette beskjedne kr 250,- å finne ut av dette. Jeg fikk min sjekk og fant ut at -2.0 var riktig medisin for å kunne se som en falk.

På denne maskinen får alle bergensere som er i tvil om de trenger briller gratis sjekk, sier Helge.

På denne maskinen får alle bergensere som er i tvil om de trenger briller gratis sjekk, sier Helge.

Da var det dags for å finne riktig brille. Helge tar undertegnede med en runde i lokalet hvor jeg får prøve en rekke briller han tror kan falle i min smak. Jeg prøver litt forksjellige briller. Noen i overkant modig, mens andre kan passe. Jeg prøver et titalls briller og faller ned på tre briller jeg liker veldig godt. Men, som de fleste andre menn med en bedre halvdel, så tør jeg ikke helt ta beslutningen alene.

-Det er ingen problem. Du tar med deg brillene hjem til konemor og hører hva hun liker, så kan du komme tilbake i morgen når du har bestemt deg. Vi vil du skal gjøre et riktig valg. Da kommer du mest sannsynlig tilbake, smiler Helge lurt. Jeg takker for meg så langt og setter kursen mot kontoret igjen.

Her er jeg i gang med å prøve litt forskjellige briller under kyndig veiledning hos Kaibosh i Bergen.

Her er jeg i gang med å prøve litt forskjellige briller under kyndig veiledning hos Kaibosh i Bergen.

Her er prislisten. Enkel å forstå for de fleste.

Her er prislisten. Enkel å forstå for de fleste.

Dagen etter er jeg på plass igjen hos Kaibosh og jeg har valgt den brillen jeg vil ha. Jeg har latt meg forføre av opplevelsen med Kaibosh sålangt.

Men, selv om jeg har fått synsprøven billig og en av Kaibosh sine akilleshæler er å fjerne ledd i innkjøpsprossesen, så har jeg fortsatt ikke hørt noe om hva dette eventuelt vil koste meg. Jeg har kjøpt briller før hvor regningen ble rimelig mange tusen, så det er derfor med en viss nervøsitet jeg bringer temaet på banen. Hva koster disse brillene ?

-Vår prismodell er enkel, sier Helge. Vi har to priskategorier på selve brillen. Kr 950,- eller kr 1.200,- Videre avhenger prisen av hva slags type glass vi må sette inn i brillen. Vi bruker glass av høy kvalitet fra verdens beste glassleverandør vil jeg påstå. Du som har -2.0 vil måtte ut med kr 600,- for glasset, og da er arbeidet med i sette i stand brillen inkludert. Oppsummert vil din nye brille koste kr 1.550,- .

Jeg puster lettet og ut smiler til Helge.

-Jeg tar disse brillene, men la oss snakke litt om forsikringer før jeg går.

Kaibosh fikk avdekket sine behov og mitt tilbud var også uten fordyrende mellomledd. Så nå er Kaibosh kunde hos Forsikringshuset Vest / Codan i Åsane og jeg har et par ny briller fra Kaibosh på nesen .

Slik ser de ut mine nye eksklusive briller fra bergensfirmaet Kaibosh med en total prislapp på kr 1.550,-

Slik ser de ut mine nye eksklusive briller fra bergensfirmaet Kaibosh med en total prislapp på kr 1.550,-

Vil du også ha besøk av en brillefin forsikringsrådgiver som uforpliktende kan avdekke dine behov å gi deg et forsikringstilbud ? Hvis svaret er JA, så fyller du ut skjemaet under så er jeg på snart på vei.

Ditt navn: *
Ditt navn: