Den rosa rørleggeren

R Mjelde As er rørleggeren i Bergen som tør å skille seg ut. Med rosa logo i et maskulint yrke blir man lagt merke til. Oppmerksomhet kombinert med pålitelige leveranser over tid har ført til en nesten 3-dobling av omsetningen de siste 5 årene. Dersom du ikke skal slå av en prat om forkrummede rør eller rørkuttere er daglig leder Roger Mjelde ingen lett man å få tak i, men vi hos Codan i Åsane var heldig nettopp å få besøk i Liavegen 1 av den travelt opptatte rørleggeren fra Morvik.

Rørleggermester Roger mjelde i positur foran en av bilene som ferdes rundt i Bergen

Rørleggermester Roger mjelde i positur foran en av bilene som ferdes rundt i Bergen

Det første vi ser gjennom vinduene til Codan i Åsane er en Nissan Leaf med foliering og dekor med en R i knall rosa. Nysgjerrigheten vil det derfor dithen at small-talken begynner med denne detaljen. 

- Min kone Birthe har hjulpet meg med en logo som er lett å kjenne igjen. Vi har i skrivende stund bare to biler som kjører rundt i Bergen med dette utseende, men med gjenkjennelses-effekten er det mange som tror vi er mye større en det vi faktisk er. Vårt mål er ikke å bli størst, men vi vil levere kvalitet og bli husket for det, smiler den joviale rørleggeren. 

Etter en smugtitt på Facebook-sidene til Rørleggermester R Mjelde, så ser vi raskt at den rosa fargen går igjen, men at der også er en del bilder av delikate bad man har jobbet på og andre nydelige inspirasjonskilder.

- Birthe er også min Facebook-ansvarlig, forteller Roger. I tillegg hjelper hun mange av våre kunder med ideer og tips til bad og husets øvrige interiør. Hun er interiøreksperten vår, og det viser seg at det er mange som setter pris på litt støtte når man skal pusse opp et bad. Å modernisere et bad er tross alt en stor investering man bør tenke godt i gjennom før oppstart. 

I slideshowet under kan du se et eksempel på et nydelig bad hvor R Mjelde bistod kunde med både ideer og rørleggerarbeid.

R Mjelde har i flere år også fungert  som en lærlingbedrift. Flere av byens dyktige rørleggere har lært seg faget med en rosa R på brystlommen. F.eks. Konwatchara Thaikhieo, som går under kallenavnet Mos. Han ble nettopp uteksaminert med gnistrende gode tilbakemeldinger og går nå over i stilling som "voksen" rørlegger i R Mjelde.


Roger og Mos sammen med sin Bichon Havanes som av og til er med på jobb. Begge sparer nå sin pensjon hos duvi pensjon.

Roger og Mos sammen med sin Bichon Havanes som av og til er med på jobb. Begge sparer nå sin pensjon hos duvi pensjon.

Obligatorsik tjenestepensjon (OTP)  er noe alle bedrifter i Norge i fra 2006 ble pålagt av den norske stat å ha for sine ansatte.

Et viktig elementet her som mange glemmer er at dersom noe skulle skje med den ansatte og den ansatte blir arbeidsufør, så har man premiefritak innebygget i avtalen.

Dersom man derimot ikke har en slik avtale, så kan bedriften få store økonomiske konsekvenser i et slikt tenkt tilfelle. Man vil måtte betale på pensjonen til den ansatte uten at man har arbeidtakeren der til å fakturere inn kostnadene.

En slik OTP-avtale hadde selvfølgelig R Mjelde på plass fra før, men etter en gjennomgang med oss, så ble vi enige om å flytte denne avtalen til Duvi Pensjon.

Codan i Åsane representerer nemlig Duvi Pensjon på Vestlandet, og Duvi gjør beviselig dette med pensjon både enklere, billigere og bedre. 

Vil du vite mer om OTP så arrangerer Codan i Åsane sammen med Duvi Pensjon gratis og uforpliktende frokostseminar i Liavegen 1 den  26. april 2018 kl 09.00.